Milyen esetben éri meg új vállalkozást indítani?

Szerző: EuroPrompt 2015. 11. 18 0 hozzászólás Vállalkozás,

 

Ha Ön szeretne a saját lábára állni és tervezi, egy vállalkozás indítását – vagy, csak játszadozik a gondolattal - mi segítünk néhány alapvető,és fontos kérdés átgondolásával megkönnyíteni az Ön döntését.

Számos kérdést kell megválaszolnunk, hiszen kellő információ megléte nélkül lehetetlen sikeres vállalkozásba kezdeni. Tudnunk kell, hogy fogjuk megvalósítani célunkat nem elég tudni, hogy mit szeretnénk csinálni. Még az alapítás előtt számolnunk kell az esetleges kiadásokkal és bevételekkel, ebből következtetni, hogy megéri e elindítani a vállalkozást.

 

Fontos kérdések:

  1. Mi az az érték, amire Ön építené a vállalkozását. Itt szakértelemre és konkrét anyagi tőkére gondolunk. Elengedhetetlen, hogy legyen egy jó ötletünk és, hogy a választott területen jók legyünk, kellő tapasztalattal és információval rendelkezzünk. Ha ezek megvannak, és úgy érezzük, képesek vagyunk az önálló munkára, vannak vezetői ambícióink, akkor már szóba jöhet saját vállalkozás indítása.
  2. Szükséges e a vállalkozás működéséhez szakhatósági engedélyeket beszerezni. Ezek szükségességéről részletesen a vállalkozás alapítása előtt célszerű tájékozódni a területileg illetékes önkormányzatnál.  
  3. Információt kell gyűjtenünk arról, hogy melyek azok a tevékenységek, melyek csak szakmai végzettséggel végezhetőek, ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor fel kell vennünk egy alkalmazottat, aki a szükséges képesítés birtokában van.
    Az alábbi linken találja a képesítési követelményhez kötött tevékenységeket:  http://www.ksh.hu/docs/osztalyozasok/ovtj_2012/ovtj_struktura_2012.pdf

 

Kinek a segítségét vegyük igénybe

  • Cégalapítás esetén szükségünk lesz ügyvédre, a társasági szerződés elkészítéséhez és az ellenjegyzéshez. A megfelelő jogi forma kiválasztásához célszerű felkeresnünk egy adószakértőt, tanácsadót vagy könyvelőt. Egy jó könyvelőre később is szükség lesz már a működő vállalkozásban, de előtte segítségünkre lehet bejelentkezéseknél, nyomtatványok kitöltésénél és benyújtásánál. Van lehetőség arra is, hogy felméressük kisvállalkozói tanácsadó céggel, hogy a tervezett vállalkozásunk életképes lesz e.

Mi azt javasoljuk, hogy az említett szakembereket, még a vállalkozás megalapítása előtt keresse fel. Egy képzett, szakmájára igényes szakember tanácsai sok időt, energiát és pénzt takaríthatnak meg egy kezdő vállalkozás számára.

 

További cikkek a vállkozás indítása, cégalapítás témakörben: