Kötelező kasszát is tartani az online pénztárgép mellett

Szerző: EuroPrompt 2016. 05. 25 0 hozzászólás Online Pénztárgép,

 

A 48/2013 (XI. 15.) NGM rendelet szabályozza az online pénztárgépek használatát, működését, ami 2016. április 2-től jelentősen módosult. A rendelet számos módosítása között külön kiemelendő, hogy a módosított rendelet már előírja, hogy minden olyan pénzátvételi helyen, ahol online pénztárgépet használnak, kötelező pénztároló eszközt is tartani.

A pénztároló kassza lehet hagyományos pénztárgép fiók is, de lehet bármi, ami alkalmas készpénz tárolására. Fontos megjegyezni, hogy nem kell elektronikusan összekötni a pénztárgéppel, ezáltal elegendő lehet egy műanyag kassza használata is. Az online pénztárgéphez rendelt kassza, pénztároló, vagy egyéb pénztartó eszközökben lévő készpénz állománynak meg kell egyeznie a pénztárgépben lévővel. Tehát napnyitáskor már a váltópénzt is be kell vinni a pénztárgépbe, valamint ha napközben készpénzt veszünk ki a fiókból (pl. szállító kifizetése), akkor azt a Pénz Ki (fölözés) funkcióval ki kell venni a gépből is.

A kassza tartalmának mindig meg kell egyeznie az online pénztárgépben lévő összeggelkivétel ez alól csak akkor lehet, ha az eltérést az üzemeltető működési sajátosságai okozzák és az eltérés mértéke e működési sajátosságokhoz igazodik.

 

Kassza kínálatunkat ITT találja...

 

További hírek a témában: