Pénztárgép használat szüneteltetése

Szerző: EuroPrompt 2019. 05. 27 0 hozzászólás Online Pénztárgép,

Online pénztárgép használat szüneteltetése

Amennyiben hosszabb ideig nem használja az online pénztárgépet (jellemzően 30 napot meghaladó időn túl), akkor szükséges azt dokumentálni és adatot szolgáltatni a NAV, valamint a mobilszolgáltató részére. Az új 9/2016. (III. 25.) NGM rendeletnek is megfelelő szoftverrel rendelkező pénztárgépeknél már a szerviznek is rögzítenie szükséges a szüneteltetés tényét a pénztárgépben.
 

Az alábbi 3 feladatot kell elvégezni a pénztárgép használat szabályos szüneteltetéséhez:
 

  1. Keresse fel a szervizét, hogy a pénztárgép menüjében rögzítésre kerüljön a szüneteltetés ténye. Itt kell adnia egy dátumot, hogy körülbelül mikor tervezi újra folytatni a pénztárgép üzemeltetését (csak hozzávetőleges időpont szükséges).
    A pénztárgép szüneteltetés szerviz díja 5000- Ft + áfa.

     
  2. A szüneteltetés megkezdésétől számított 45 napon belül adatot kell szolgáltatnia az adóhivatal részére a PTGTAXUZ nyomtatványon keresztül (könyvelője tud ebben segíteni).
     
  3. Végül jelezni kell a mobilszolgáltató felé is, hogy a pénztárgép használata szüneteltetésre került. Ehhez a Mobil-Adat és a Telekom is biztosít saját nyomtatványt, amit ki kell töltenie, és a korábban beküldött PTGTAXUZ nyomtatvánnyal együtt el kell juttatnia a szolgáltatóhoz. A szüneteltetés ideje alatt nem kell megfizetni a szolgáltatás 1500- Ft + áfa összegű havidíját.

 

A pénztárgép használat szüneteltetésének időbeli korlátja nincs, de a mobilszolgáltatók felé félévente meg kell erősíteni a szüneteltetés tényét, ellenkező esetben visszakapcsolhatják a szolgáltatást.
 

Amennyiben újra használni szeretné a pénztárgépét, akkor a fenti lépéseket fordított sorrendben ismét el kell végeznie.