Ez a weboldal a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. További információ a sütikről...

Ősszel kiterjeszthetik az online pénztárgép használók körét

Szerző: admin 2016. 02. 29 0 hozzászólás Online Pénztárgép,

 

Októbertől két ütemben újabb 30-50 ezer online pénztárgépet vezet be a NAV – mondta egy csütörtöki konferencián Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese.

 

Első körben azokra terjeszthetik ki az online pénztárgép használatának kötelezettségét, akiknél használni lehet a már piacon lévő gépeket, így az ügyvédeknél, masszőröknél, sportpályáknál, pénzváltóknál. Náluk szeptemberben bevezetnék, októbertől pedig élesítenék a kasszákat. Második körben pedig azok jöhetnek, akiknél még fejleszteni kell a gépeken, például a taxisoknál.

 

A Világgazdaság beszámolója szerint Tállai arról is beszélt, hogy az „online számlázás” bevezetésén is gondolkodnak, vagyis, hogy bizonyos értékhatártól minden számla ugyanúgy automatikusan bekerülne a NAV rendszerébe. A miniszterhelyettes azt nem árulta el, mi volna az értékhatár, de a lap úgy tudja, hogy 100 ezer forintos áfatartalom fölött akarna látni minden számlát a NAV. Tállai szerint ez lenne a NAV csodafegyvere, amitől a legjobban informált adóhivatal lehetne a világon.

 

Loading...
Loading...