Kinek lehet szüksége pénzszámoló gépre?

Szerző: admin 2016. 01. 18 0 hozzászólás Banktechnika,

Sokszor halljuk ügyfeleinktől, hogy "de jó azoknak, akiknek pénzszámoló gépre van szükségük", vagy, hogy "sajnos nekem nincs annyi pénzem, hogy géppel számoljam". Pedig ez egy tévedés, nem feltétlenül kell sok pénz ahhoz, hogy egy bankjegyszámoló, vagy egy érmeszámoló gép jó szolgálatot tegyen. Gondoljunk bele, hogy például, ha valaki nyer a lottón annak sok pénze lesz, de pénzszámoló gépre szinte biztosan nincs szüksége, mert a nyereménye egy (vagy több) bankszámlára kerül.

 

Akkor kinek is tehet jó szolgálatot egy pénzszámoló gép a bankokon kívül?

 

  • Nagy forgalmú üzletek - Sok a bevétel, és a nap végén rengeteg idő megy el a megszámolásával és egyenkénti ellenőrzésével.
  • Automatákat üzemeltető cégek - Ilyen helyeken az érmeszámláló szinte nélkülözhetetlen segédeszköz.
  • Pénzváltók - Sok külföldi valuta létezik, még néhány darab bankjegyet is érdemes átpörgetni rajta, hogy meggyőződjünk az eredetiségükről.
  • Lottózók - Igen, sokan apróval fizetnek a fogadások során, pénztárzáráskor nem kell kézzel számolni.
  • Dohányboltok - Egy doboz cigaretta ára már 1000- Ft felett van, így egy bankjegyszámláló nagyon jó szolgálatot tehet.
  • Ügyvédi irodák - Számtalan esetben helyeznek el ügyvédi letétbe nagyobb összegeket, menjen biztosra az összeget és a valódiságot illetően.
  • Ingatlan irodák - Készpénzes vásárláskor emeli egy ingatlan iroda presztízsét, ha készpénzfizetéskor géppel is ellenőrizni tudják a pénzt.
  • Egyházak – Amennyiben a perselybe nagyobb mennyiségű aprópénz került, akkor szinte nélkülözhetetlen egy érmeszámláló gép használata.
  • Jegypénztárak – A jegyvásárláskor sokan fizetnek készpénzzel, a nap végére tetemes mennyiség halmozódhat fel, amit géppel villámgyorsan és pontosan meglehet számolni.
  • Sportlétesítmények, beléptető helyek – Legyen akár egy foci stadion, akár egy városi fürdő, az aprópénzt géppel sokkal könnyebb megszámolni.

Sok magánszemély azt gondolja, hogy neki nincs annyi pénze, hogy géppel kelljen számolni, pedig számos élethelyzet adódhat, amikor egy bankjegyszámláló jó szolgálatot tehet.
Íme, néhány példa:

  • Ingatlan adás-vétel - Amikor a vevő ragaszkodik a készpénzes fizetéshez, akkor egy bankjegyszámlálón átpörgetve nem csak az összeget tudhatjuk meg, hanem azt is, hogy eredeti-e minden bankjegy. A bankjegyszámláló ára elenyésző egy több 10 milliós ingatlanéhoz képest, és, ha gyanús pár bankjegy, akkor azonnal be is hozta az árát.
  • Autó adás-vétel - Gépjármű adás-vételnél nagyon gyakori a készpénzes fizetés, ha hamis bankjegy is van a kötegben, akkor sokkal többe kerülhet egy autó...

 

A fentiek tükrében néhányan mondhatják, hogy „igen, de én kézzel is meg tudom számolni a pénzt”, igen ám, de az eredetiségüket már nem biztos, hogy olyan precízen képes megállapítani, mint egy bankjegyszámláló gép.

 

Lehet kézzel is számolni a papírpénzt és az aprót is, de minek, ha van erre való gép? A pénzszámológép megkönnyíti és meggyorsítja a pénzkezelést, hasznosabb, mint az gondolná.

 

Amennyiben kérdése merülne fel pénzszámoló gép vásárlása előtt, keresse szakértő kollégáinkat az elérhetőségeinknél található telefonszámokon.