Kinek kell 2017-től online pénztárgépet használni?

Szerző: admin 2016. 11. 14 0 hozzászólás Online Pénztárgép,

 

Az alábbi tevékenységi körbe tartozó vállalkozások kötelezettek 2017-től az online pénztárgép használatra:
 

  • 45.20 szerinti gépjárműjavítási, -karbantartási tevékenységet végző adóalanyok Ide tartozik a gépjárművek javítása és karbantartása [mechanikai javítás; villamossági javítás; elektronikus befecskendező rendszer (injektor) javítása; általános szerviz; karosszériajavítás; gépjármű-alkatrészek javítása, beleértve a gépjármű motorját; mosás, fényezés stb.; festés, szórásos lakkozás; szélvédő, autóablak, -ajtó, -zár javítása; gépjárműülések javítása] a gumiabroncs és a gumibelső javítása, felszerelése vagy cseréje, centírozás, kerékbeállítás; a korrózióvédelem; az alkatrészek és tartozékok felszerelése (nem az autógyártás részeként, folyamatában).
  • 45.32 szerinti gépjárműalkatrész kiskereskedelmi tevékenységet végző adóalanyok Ide sorolandó a gépjármű-alkatrészek, -tartozékok, -felszerelések (gumiabroncs és gumibelső; gyújtógyertyák, akkumulátorok, járművilágítás, elektromos alkatrészek stb.) kiskereskedelme.
  • 45.40 szerinti motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmi, javítási tevékenységet végző adóalanyok Ide tartozik az új és használt motorkerékpárok (beleértve a mopedet is) kereskedelme; a motorkerékpár-alkatrész és -tartozék kereskedelme; a motorkerékpár karbantartása és javítása.
  • 49.32 szerinti taxis személyszállítási tevékenységet végző adóalanyok Ide tartozik a személyszállítás taxival és a személygépjármű bérbeadása vezetővel együtt.
  • 66.12 szerinti értékpapír-, árutőzsdei ügynöki tevékenységből kizárólag a pénzváltási tevékenységet végző adóalanyok Ide sorolandó a pénzváltó irodák tevékenysége.
  • 86.10 szerinti fekvőbeteg-ellátási tevékenységből kizárólag a plasztikai sebészeti tevékenységet végző adóalanyok Ide sorolandó a rövid és a hosszú távú kórházi ellátás, azaz a kórházak gyógyító, diagnosztikai, kezelési tevékenysége, az elsősorban fekvőbetegek ellátására irányuló, közvetlen orvosi felügyelet alatt végzett tevékenységek, mint az orvosi és egészségügyi szakszolgáltatás. Ezek közül azonban kizárólag a plasztikai sebészeti tevékenység tartozik a kötelezetti körbe.
  • 93.13 szerinti testedzési szolgáltatási tevékenységet végző adóalanyok Ide tartozik a fitnesz- és testépítő klubok és létesítmények szolgáltatása.
  • 93.29 szerinti máshova nem sorolt egyéb szórakoztatási, szabadidős tevékenységből a kizárólag tánctermi, diszkó működtetési tevékenységet végző adóalanyok Ide sorolandó a tánctermi, diszkó működtetési tevékenység.
  • 96.01 szerinti textil, szőrme mosási, tisztítási tevékenységből kizárólag mindenfajta ruházat (beleértve a szőrmét) és textil géppel, kézzel mosási és vegytisztítási, vasalási tevékenységet végző adóalanyok Ide tartozik mindenfajta ruházat (beleértve a szőrmét) és textil mosása és vegytisztítása, vasalása stb. géppel vagy kézzel.
  • 96.04 szerinti fizikai közérzetet javító szolgáltatási tevékenységet végző adóalanyok Ide sorolandó a törökfürdők, szaunák és gőzfürdők, szoláriumok, gyógyfürdők, fogyasztó- és karcsúsítószalonok, masszázsszalonok stb. tevékenysége.

 

Teendők a pénztárgép beszerzésével kapcsolatban:

  1. Regisztrációs kód igénylése
    Az online pénztárgép megszemélyesítéséhez, beüzemeléséhez szükséges egy regisztrációs kód, amit a NAV-nál lehet igényelni. Az üzembe helyezési kód igénylése díjmentes. Üzembe helyezési kódot a PTGREG adatlap beküldésével lehet igényelni. A PTGREG adatlap kitöltéséhez és beküldéséhez segítséget nyújthat könyvelője és a NAV oldalán található Kitöltési Útmutató. Az üzembe helyezési kódot a kérelem benyújtásától számított 5 napon belül megküldi Önnek a NAV (a tapasztalatok szerint, általában 2 nap alatt megérkezik a kód). 
    A megkapott üzembe helyezési kódot hozza magával a vásárláskor.

     
  2. Pénztárgép kiválasztása és megvásárlása
    Kínálatunkból többféle pénztárgép típus közül választhat. A pénztárgép vásárlása körülbelül 20 percet vesz igénybe, ennyi időre van szüksége az értékesítő kollégáknak, hogy megkössék az mobil előfizetői szerződést, és megszemélyesítsék a pénztárgépét. Lehetőség van interneten történő vásárlásra, vagy helyszíni üzembe helyezésre is.

     

A pénztárgép vásárlásához szükséges dokumentumokról ezen az oldalon tájékozódhat.