Hamis 20000 forintos bankjegyek kerülhettek forgalomba

Szerző: EuroPrompt 2016. 01. 15 0 hozzászólás Banktechnika,

 

Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök

 

Az illetékes bíróság 2016. január 14-én elrendelte előzetes letartóztatását annak a 42 éves férfinak, aki társaival hamis 20.000 forintos bankjegyeket készített és hozott forgalomba.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást öt személlyel szemben.
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. szeptembere óta - laikusok megtévesztésére alkalmas – hamis 20.000 forintos bankjegyeket gyártottak, majd hoztak forgalomba körülbelül 6 millió forint értékben.
Az öt személy elfogására 2015. december 1-jén került sor. Gépjárművükben, valamint a náluk megtartott házkutatás során a nyomozók hamis bankjegyeket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.
Az eljárás során a nyomozók további három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, továbbá megállapították, hogy az elkövetőknek a hamis bankjegyek értékesítésében egy 42 éves dunakeszi illetőségű férfi is segített, ezért ellene elfogató parancsot bocsátott ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
A férfit 2016. január 11-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Balassagyarmaton fogták el.

A gyanúsított elszámoltatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését, vele szemben a további eljárást – fogva tartása mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

 

Ügyeljen rá, hogy milyen pénzt fogad el, ellenőrizze a valódiságukat pénzvizsgáló lámpával, nagyobb mennyiségű készpénz esetén pedig egy bankjegyszámláló tehet jó szolgálatot, ami a számlálás mellett ellenőrzi a bankjegyek eredetiségét is.