Érkezik az új 500-Ft-os bankjegy

Szerző: admin 2018. 12. 19 0 hozzászólás Banktechnika,

A Magyar Nemzeti Bank által a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett megújítása a lezárásához közeledik. A bankjegycsere következő lépéseként a jövő év elején, 2019. február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek, amelyek régi változataival 2019. október 31-ig fizethetünk majd. 

Fontos tudni, hogy a régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban. Régi 10 000 forintosokkal bármikor találkozhatunk még az ATM-ből való készpénzfelvétel során, fizethetünk velük a vásárlásaink alkalmával, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat. A címlet bevonásáról a jegybank a későbbiekben rendelkezik majd.

Fontos információ, hogy a forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók – azonos címletű ­– új fizetőeszközre.

Az EuroCash bankjegyszámláló, pénzszámoló gépek teljes mértékben kompatibilisek a megújult forint bankjegyekkel! Bármelyik gépre is esik a választása biztonsággal használhatja minden új és régi forint benkjeggyel is.

Bankjegyszámláló gép kínálatunkat ITT találja...