Bírságra számíthat, ha nem küldi az adatokat a pénztárgépe

Szerző: EuroPrompt 2015. 09. 29 0 hozzászólás Online Pénztárgép,

Nemrég a NAV közleményben hívta fel a pénztárgép üzemeltetők figyelmét az online pénztárgépek adatküldéssel kapcsolatos tudnivalókra.

 

Az online pénztárgépek adatküldésének zavartalan biztosítása az üzemeltetők, használók feladata, jogszabályban rögzített kötelezettsége. A közlemény két pontot említ, amikor a felhasználó, üzemeletető mulasztásából nem küld adatot a pénztárgép. Az egyik ilyen, amikor nem köt előfizetői szerződést a pénztárgép megvásárlásakor, a másik, ha a havi 1500- Ft-os előfizetési díjat nem fizeti meg.

 

Mindkét esetben fontos tudnivaló, hogy a szolgáltató blokkolhatja, majd végelegesen ki is tilthatja a pénztárgépben lévő sim kártyát a hálózatából. Amennyiben ez a kitiltás megtörténik, akkor a pénztárgép újra már nem aktiválható, AEE egységet kell benne cserélni.

 

A NAV a fenti mulasztások esetére egyéni vállalkozók esetében 500 000, gazdasági társaságoknál már 1 000 000- Ft-ig terjedő bírságot helyezett kilátásba.

 

Az online adatküldés nagyon egyszerűen ellenőrizhető a pénztárgépen, csak meg kell nézni, hogy a sárga LED folyamatosan világít, vagy villog-e a pénztárgépen.

 

  • ha világít, akkor a kommunikáció jól működik.
  • ha villog, akkor NEM küld adatot a pénztárgép.

 

Amennyiben villog a sárga LED a pénztárgépen, de a havi előfizetési díjak rendben befizetésre kerültek, akkor  ellenőriztetni kell a pénztárgépet a szakszervizzel, szükség esetén az adatkapcsolat egy nagyobb GSM antenna felszerelésével javítható

 

További kérdések esetén hívják pénztárgép szervizünket a (06-1) 317-4773 telefonszámon.

 

A teljes közlemény IDE kattintva tölthető le...